Blog
Werkgever

Fietsleasing in internationale handel, transport en logistiek (PC 226) - Hoe begin je eraan?

Elke Swinnen
24
Dec
2024
3
min read
2 mensen leasen fiets via werkgever

Werk je in de transportsector en val je onder PC 226? Goed nieuws! Dankzij fietsleasing kunnen jij en je team voortaan de files en parkeerproblemen achter je laten. Het is niet alleen goed voor de portefeuille, maar ook voor de gezondheid én het milieu. Lees hieronder hoe fietsleasing werkt, wat de voorwaarden en voordelen zijn en hoe je ermee aan de slag kunt.

Waarom is fietsleasing zo interessant?

De transportsector heeft zijn eigen uitdagingen: strakke planningen, parkeerproblemen en een hoge ecologische voetafdruk. Waarom zou je dan met fietsleasing beginnen? Wel, om deze redenen. 👇

Voor jou als werkgever:

  • Duurzaam beleid: De internationale handel staat er nu niet voor bekend de meest duurzame sector te zijn. Met fietsleasing laat je zien dat je werk maakt van groene mobiliteit. Score some good karma points! 🌱
  • Aantrekkelijker als werkgever: Word de organisatie waar iedereen voor wil werken. Trek nieuw talent aan en behoud je zorgvuldig gevormde team.
  • Geen extra kosten: Misschien wel de beste reden van allemaal — Fietsleasing is volledig budgetneutraal. Say whut? 💸


Voor jouw werknemer:

  • Goedkoper dan kopen: Een leasefiets is tot 40% goedkoper omdat je betaalt via het brutoloon. En ook Joule’s servicepakketen zijn 100% fiscaal aftrekbaar!
  • Gezondheid en ontspanning: Dagelijks fietsen is goed voor je lijf en helpt je hoofd leeg te maken. Een yoga retreat kost meer hoor.
  • Extra voordelen: Je krijgt een belastingvrije fietsvergoeding en je kunt accessoires en verzekeringen meeleasen tegen een voordelig tarief.

Voorwaarden voor fietsleasing in PC 226

Voordat je van start kunt gaan met fietsleasing, moet er een en ander in orde zijn:

  1. Je bedrijf moet in België gevestigd zijn. 🇧🇪
  2. Een cao of aanpassing in het arbeidsreglement is nodig. Maar geen zorgen, dat is makkelijker dan het klinkt. Joule helpt je hier graag mee verder!
  3. Een cafetariaplan is handig, maar geen must: Veel bedrijven bieden fietsleasing aan via een cafetariaplan, waarbij je bijvoorbeeld je eindejaarspremie kunt gebruiken.

Hoe werkt fietsleasing?

Voor de werknemer is een fiets leasen (heel) simpel:

  1. Kies een fiets: Van elektrische fietsen tot stadsfietsen en zelfs speed pedelecs, de keuze is groot.
  2. Papierwerk? Geen stress: Wij regelen alles samen met jouw werknemer, zo heb jij meer tijd om je met andere zaken bezig te houden.
  3. Slim betalen: De lease kost gaat van het brutoloon of de eindejaarspremie, wat hen fiscaal voordelig uitkomt.
  4. Onderhoud en verzekering inbegrepen: Alles wordt geregeld door Joule, je team hoeft alleen maar te fietsen.
  5. Fiets overnemen: Als ze dit wensen, kunnen ze aan het einde van het contract de fiets voor een prikje overkopen.

Waarom kiezen voor Joule?

Bij Joule maken we fietsleasing eenvoudig en op maat. Wat mag je van ons verwachten?

  • Volledige ondersteuning: We helpen je bij het opstellen van een cao, regelen de administratie en zorgen voor heldere communicatie naar jouw medewerkers.
  • Persoonlijke begeleiding: We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Behalve in het weekend, dan zijn we zelf gaan fietsen.
  • Flexibiliteit: Elke oplossing wordt afgestemd op de noden van jouw bedrijf. Of je nu 1 fiets of 500 nodig hebt.

Start vandaag nog met fietsleasing

Denk je van “joa, ok, ik voel het wel, maar ik zou toch nog wat extra info kunnen gebruiken”? Lees hier hoe je het perfecte leaseplan opstelt!

Ben je klaar om met fietsleasing aan de slag te gaan? Top! Wij zorgen dat alles vlot verloopt, zodat jouw team binnenkort met een glimlach op de fiets naar het werk gaat.

Deel deze post
Elke Swinnen
24
Dec
2024
3
min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.