Blog
Overheden

Ter Heide op de fiets!

Laurens Verbeke
3
Sep
2024
2
min read

Eind vorig jaar haalde Joule de opdracht binnen voor fietsleasing voor de medewerkers van Ter Heide. Ter Heide is een zorginstelling voor mensen met meervoudige beperkingen, zowel voor kinderen als volwassenen. Op de vier campussen in Limburg tracht Ter Heide hun gasten een zo goedmogelijke thuis te bieden. Voor de mobiliteit van hun medewerkers was fietsleasing één van de topprioriteiten.

Een lokaal dealernetwerk als doorslaggevende factor

Ter Heide schreef vorig jaar een aanbesteding uit voorfietsleasing voor haar 650 medewerkers. In het verleden was er al regelmatig vraag naar fietsleasing. Bij het uitschrijven van de opdracht was het belangrijk dat fietsleasing mogelijk was met lokale fietsenmakers. De dichtheid van het netwerk was een van de doorslaggevende factoren.

Katrien Geukens (Jurist HR, Ter Heide): "Bij de gunning van de opdracht was het aantal fietsendealers in de nabije omgeving een van de doorslaggevende factoren. Het bleek duidelijk dat Joule een groot aantal dealers in onze nabije omgeving had. Samenwerken met Joule is heel aangenaam. Als we vragen stellen, krijgen we onmiddellijk een antwoord. Voor ons verloopt alles heel vlot en we zouden Joule zeker aanraden."

Fietsleasing als rekruteringstool én graadmeter voormedewerkersgeluk

Een van de grootste motivaties voor de opstart van het fietsplan was de positie van Ter Heide ten opzichte van haar (potentiële)medewerkers. Om haar rol als aantrekkelijke werkgever te versterken, was fietsleasing een van de prioriteiten voor Ter Heide. Bij de eerste uitrolperiode stapten direct 50 medewerkers van de 650 op de fiets.

Stijn Vandeurzen (Preventieadviseur Ter Heide): "Medewerkersgeluk hangt inderdaad samen met goede mobiliteit. We hebben gemerkt dat onze medewerkers dicht bij de campus wonen, wat maakt dat zegemakkelijk met de fiets kunnen komen en niet meer afhankelijk zijn van hun auto’s. Geen files zorgen voor een positieve invloed, en met de fiets naar het werk komen zorgt voor de nodige ontspanning."

Wat zeggen de medewerkers?

Diana Achten – Bike 43 Longtail (Teamcoach): "Het proces bij Joule is heel vlot gegaan. Ik heb verschillende simulaties voorgesteld gekregen met verschillende accessoires en prijzen. Ik kreeg de juiste begeleiding en informatie om de juiste fiets te kiezen. De communicatietussen mezelf, HR en Joule is over de hele lijn heel goed verlopen."
Tjeerd Hazen – Riese & Muller Speed-Pedelec (medewerker leefgroep): "Ik woon op 48 kilometer van mijn werk. Dat is een stevige fietstocht, maar sinds ik de speed-pedelec heb, doe ik dat eigenlijk elke dag, tenzij het echt hard regent. Het bespaart benzine, het is ontspannend en tegelijkertijd heb je wat beweging. Bovendien krijg je bij Ter Heide ook een fietsvergoeding, wat heel voordelig is."
Anne Haex – Stromer ST3 (opvoeder): "Ik vind het een heel goede samenwerking. Ik heb snel contact gehad, al mijn vragen kunnenstellen en ben naar het testevent geweest. Daar heb ik de Stromer kunnenuittesten, waardoor ik een weloverwogen keuze kon maken. Ook de nazorg is prima. Ik had een tijdje geleden een lekke band en via de verzekering zijn ze snel geholpen. Ik maak nu reclame bij mijn collega’s voor het volgende instapmoment."

Deel deze post
Laurens Verbeke
3
Sep
2024
2
min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.